I väntan på Jesus

Ekoteologen Lars Larsens blogg

Jag slutar blogga. Avskedsord till mina bloggläsare

Publicerad 2024-03-24 13:03:00 i Internet, smartphones, TV, Självbiografiska notiser,

(Detta blogginlägg får gärna läsas till tonerna av den vackra sången "Trust" av "The Cure")
 
 
Kära vänner! 
 
Jag hade en paus med bloggandet och internet mellan 5.11.2023 och 7.2. i år. Det var en tid av andeuppfyllelse, mycket p.g.a. att jag slutat med internet. Sedan började jag igen, p.g.a. att min psykiatriker höjde min medicindos med 29 %. Då ville jag trösta mig på internet och på domedagsprofetior. Men jag känner att internet hindrar min ande från att vara levande. Internet sätter ett lock på min ande, precis som mina psykmediciner. Nu har jag tröstat mig färdigt.
 
Därför skall jag nu nästan återgå till det jag hade mellan 5.11. och 7.2., att jag bara kollar mejlen och de viktigaste nyheterna och kanske repeterar lite mina gamla blogginlägg. Jag är färdig med min fas som internetberoende. Det här nyliga blogginlägget får vara min avslutning. Det passar sig inte att möta Herren med internetberoende. Ja, kanske går jag för att möta Herren den här våren. 
 
Ja, jag vill odla min "tutti frutti", dvs. vara i den heliga dårskapens ande, och den känner jag bäst när jag har så lite som möjligt med internet att göra. Jag kände den igår, om än bara stundvis. Det är när jag driver omkring utan plan, närvarande här och nu, närvarande på gatan, som jag känner den starkast. På internet känns den som minst. Internet har liksom sin egen ande, som är "klokhuvudenas" ande, inte helig dårskap. Det finns knappt helig dårskap på internet. 
 
Igår kände jag "tutti frutti". Den lever kvar än!
 
Tack för att du läst såhär långt, nu går jag för att i stillhet (man ska inte ta till internet när man inte har något att göra! Istället ska man öva tålamod!) bida på Jesu återkomst, och göra det jag älskar mest, att driva omkring planlöst i "tutti fruttis" ande. 
 
Jag hälsar er med följande vemodiga och vackra sång av "The Cure": "Endsong" (new song 2022)
 
 
Varma hälsningar från Lars Larsen, Stockholm, 24.3.2024

Om

Min profilbild

Lars Larsen

Född 1984 i Finland. Norrman, bor i Stockholm, Sverige. Poet, ekoteolog och ekofilosof (dock inte en akademisk någondera, fastän han studerade teologi i nästan tre år vid Åbo Akademis universitet), kallas också allmänt "Munken" (han är munk i en självgrundad klosterorden, "Den Heliga Naturens Orden"), han kallar sig själv "Skogsmannen Snigelson" och "Lasse Lushjärnan" på grund av vissa starka band till naturen och djuren, grundade bland annat genom många år av hemlöshet boende i tält, kåta, grotta och flera hyddor i Flatens naturreservat, Nackareservatet och "Kaknästornsskogen" utanför Stockholm. Han debuterade som poet 2007 med "Över floden mig", utgiven av honom själv, han har även gett ut ett ekoteologiskt verk, "Djurisk teologi. Paradisets återkomst", på Titel förlag 2010. Han har gett ut diktsamlingen "Naturens återkomst" på Fri Press förlag 2018 tillsammans med sin före detta flickvän Titti Spaltro. Lars yrken är två, städare och målare (byggnader). Just nu bor han på Attendo Herrgårdsvägen, ett psykiatrisk gruppboende för mentalsjuka i Danderyd, Stockholm. Hans adress är: Herrgårdsvägen 25, 18239 Danderyd, Sverige. Man kan nå honom i kommentarsfältet på denna blogg. Hans texter på denna blogg är utan copyright, tillhörande "Public Domain" Han är författare till texterna, om ingen nämns.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela